Aknamélyítő Sporthorgász Egyesület Tatabánya

Tisztelt látogató! Üdvözöljük Önt az Egyesület folyamatosan megújuló honlapján!

AKNAMÉLYITŐ S.H.E. Kijelölt horgászhelyekre vonatkozó szabályozása

Érvényes 2013.01. 20-tól, kiegészítve és újra elfogadva 2016.12.03-án

Az Aknamélyítő SHE a Szivattyús, Salakos, Kacsás tavakat haszonbérletben hasznosítja, ezért tulajdonviszonyt a földterületen nem gyakorol. Az Egyesület célja az alapszabály értelmében a kedvező horgászati lehetőség biztosítása, valamint a természet szeretetére és védelmére való nevelés.  Ez alapján fontos, hogy a tavak környéke esztétikusan, és környezet kímélően legyen kialakítva. Ennek biztosítása érdekében az alábbi szabályozás vonatkozik a mindenkor érvényes Horgászrendben biztosított kijelölt horgászhelyekre:

1.        2013.01.20-tól új horgászhely kialakítása a Szivattyús és Salakos tavakon nem lehetséges. Új, névre szóló horgászhely csak a Kacsás tavon létesíthető.  

2.        Kijelölt horgászhely csak és kizárólag Aknamélyítő SHE tagnak adható, aki az igénylést megelőző évben az Egyesületnek már tagja volt, és az igénylés évében illetve az igényléskor a 18. életévét már betöltötte.

3.        Kiadott horgászhelye a tagoknak a Szivattyús és a Salakos tavon mindösszesen egy lehet, ezen felül a Kacsás tavon egy igényelhető. A Kacsás tavon az igénylés feltétele, hogy az igénylő vállalja az igényelt hely kitisztítását a saját költségére víz felöl, továbbá a part minimális átalakításával biztonságos horgászállás kiépítése.

4.        A Kacsás tó körül bármilyen építmény (esőbeálló, kisház) építése TILOS!

5.        A Szivattyús és Salakos tavak körül a már meglévő kisházakon, esőbeállókon kívül új építmények elhelyezése a Vezetőség előzetes írásos engedélye nélkül TILOS! Ez vonatkozik már meglévő építmény elbontása esetén is, amennyiben annak helyébe kerül az új építmény. A szándékot, a hely pontos megjelölésével illetve a felhasználni kívánt anyagok megjelölésével írásban kell jelezni a Vezetőség felé.

6.        Az építésnél kerüljük a környezetre ártalmas anyagok használatát (pl. azbeszt alapú pala), törekedjünk a természetes anyagok használatára. (fa, kő, cserép stb.)     Beton alap készítése TILOS!

7.        A horgászhely közvetlen vizet is érintő kialakításánál, átalakításánál SZIGORÚAN TILOS azbeszt alapú pala használata, a vízminőséget megóvandó. TILOS továbbá ezen tevékenység során a nádas, sás, és a parti fák nagymértékű csonkítása, kivágása. 

8.        A horgászhelyek használói kötelesek a helyet jól láthatóan névtáblával jelölni, ami tartalmazza minimum a használó (k) nevét, horgászigazolvány számát, opcionálisan a horgászhely számát.

9.        A kiadott horgászhelyek használóinak a névjegyzékét a hozzárendelt horgászhely számával együtt a Vezetőség köteles naprakészen tartani, amit köteles nyilvánosan közzétenni. (Honlap)

10.     A helyek kiosztása a Vezetőség feladata, amiről hivatalos gyűlésén a szavazási szabályok alapján dönt határozatban.

11.     Helyhez jutás, kiosztás esetei:

 • Az Egyesület tagjának 2012. július 01. előtt kiadásra került az akkori szabályok alapján.
 • Az Egyesület tagja 2012. július 01. előtt vétellel, cserével jutott hozzá, illetve ezen időpont előtt betársult a helyre, mint nyilvántartásba vett használó.
 • 2013. 01. 20-tól az alábbiak szerint:
  • Amennyiben a hely elhagyás során szabadul fel, és az addigi használó nem rendelkezett építménnyel, ellenszolgáltatás nélkül a sor elején állónak kerül kiadásra, aki amennyiben a felkínált lehetőséggel nem él, a sorban megtartva helyét felajánlhatja az sorban következőnek.

  • Amennyiben a feladott horgászhelyen felszíni építmény (bódé, esőbeálló) található úgy a hely addigi tulajdonosának lehetősége van a nyilvántartásba vett igénylők közül az első öttel felvenni a kapcsolatot, hogy az építmény ellenértékéről megállapodjanak. A horgászhelyért és annak kialakításáért pénzt felszámolni TILOS!  Amennyiben a sorrendben első öt igénylővel nem sikerül megállapodni, azt a Vezetőség felé jelezni kell, az építményt el kell bontani 30 naptári napon belül, a hely a harmincadik naptári napot követően kiosztásra kerül használatra a sorban legelöl található Egyesületi tagnak, ellenszolgáltatás nélkül!!! Ebben az esetben kártérítésre és ellenszolgáltatásra az addigi használó NEM tarthat igényt a továbbiakban.

  • Az előbbi pont alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a hely közvetlen hozzátartozónak (apa, anya, nagyapa, nagyanya, gyermek, vő, meny, unoka, testvér, házastárs) kerül átadásra, és a jogosult rendelkezik érvényes A.S.H.E. vizeire érvényes engedéllyel, vagy írásban nyilatkozik, hogy záros határidőn belül (max. 3 hónap) az engedélyt megszerzi. Ebben az esetben az írásos igény benyújtását követően a Vezetőség a nyilvántartásba felvezeti a változtatásokat.

  • Az a horgász, aki kijelölt horgászhellyel rendelkezik, a Vezetőség felé leadott és jóváhagyott írásos kérelem alapján más horgásszal is osztozhat a horgászhelyén.

  • azon horgászok, akik helyigényt támasztanak, azt az Egyesület Vezetősége felé kötelesek jelezni írásban, ami alapján a belépés idejét alapul véve egy sorrend kerül kialakításra. Az időpont jogvesztő hatállyal bír, tehát a későbbi igény automatikusan a sor végére kerül, a tagsági viszony megkezdésétől függetlenül.

12.     Amennyiben a kiadott horgászhelyet a használó nem tartja rendben, elhanyagolja, illetve nem a funkciójának megfelelően használja, hasznosítója írásban felszólításra kerül maximum 2 alkalommal. (30 napon belül) A felszólítás a névjegyzékben szereplő címlistára kerül postai úton kézbesítésre. A második felszólítás kiküldésétől számított 30 naptári napon belül a vezetőség a 11. pontban foglaltakat figyelembe véve a helyet másik horgásztársnak kiadja, amennyiben az addigi használó az előírt változtatásokat nem hajtja végre.

13.     Azon tag, aki a horgászhelyét feladta, a feladás évétől számított 5 évig kiadott helyet nem igényelhet.

14.     Amennyiben a kijelölt horgászhellyel rendelkező horgász csak a tagfenntartási díjat fizette be az adott évre horgászhelye átadható más horgásznak.

15.     Horgászhely egymás közötti cseréje csak a Vezetőség előzetes írásos engedélyével lehetséges.                   

 

Feltöltve: 2016-12-14

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 19
Heti: 186
Havi: 615
Össz.: 26 387

Látogatottság növelés
Oldal: HORGÁSZHELYEK RENDJE
Aknamélyítő Sporthorgász Egyesület Tatabánya - © 2008 - 2018 - aknamelyitok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: aknamélyítő sporthorgász egyesület - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »